Актуелно

Повик за ангажирање продукциска куќа

Македонскиот институт за медиуми има потреба од ангажирање на продукциска куќа која ќе произведе документарни видео-стории…

Анализа: Програмска разновидност на највлијателните ТВ-канали во Македонија, во Хрватска и во Словенија

За разлика од Македонија, на хрватските Нова ТВ и РТЛ доминираат забавните, реалити емисиите, како и информативните…

Со бел мантил по белиот свет - тренд на иселување на младите лекари

Десетици лекари секоја година продолжуваат да ја напуштаат Македонија, во потрага по подобри услови за работа и повисоки…

Владата да ја зголеми сумата за финансирање на граѓанскиот сектор

Граѓанскиот сектор освен што бара јасни услови по кои ќе се делат парите од државниот Буџет, бараат и сретствата да бидат…
Civica_Logo_original.jpg
jufrex7.jpg
media_observatory.jpg
partnership_md.jpg
web.baner4.jpg