Новости

Новинарите на ТВ Алфа, Љубиша Арсиќ, Пандорче Антеска и Бојан Стојановски ја добија првата награда од конкурсот за Најдобра истражувачка сторија “Никола Младенов“, за серијалот прилози кои ја обелоденуваат практиката на вработувања во јавните претпријатија според однапред подготвени партиски списоци....

На 11 април (четврток) 2013 година, во Клубот на новинарите, од 11:00 часот, МИМ ќе ги додели наградите од конкурсот за Најдобра истражувачка сторија „Никола Младенов“. На годинешниот конкурс се пријавија 18 автори, со вкупно 28 стории обработени во 65...

Во знак на почит кон делото на прерано починатиот колега Никола Младенов  и неговиот огромен придонес за развојот на македонското новинарство, слободната мисла и демократијата во Р. Македонија, Македонскиот институт за медиуми одлучи Наградата за најдобра истражувачка сторија на годината...

Македонскиот институт за медиуми (MИM) го објавува конкурсот за престижната новинарска награда “Најдобра истражувачка сторија на годината“. Конкурсот е отворен за сите професионални новинари и редакции кои објавиле свои истражувачки стории во 2012, како и за оние новинари и редакции...

На 24 декември 2012 година, новинарите задолжени за известување за работата на Собранието на Република Македонија беа насилно протерани од галеријата и беа спречени да ја следат и да известуваат за парламентарната седница на која се расправаше за усвојување на...

Медиумската саморегулација и основањето Совет за етика во медиумите се теми на повеќе тркалезни маси и консултативни средби со уредници и сопственици на медиуми, од кои дел веќе се одржаа во неколку градови низ Македонија. Овие активности се во рамки...