Истакнати медиумски работници – новинари, уредници, сопственици и медиумски експерти, разговараа за проблемите во медиумската сфера во Македонија, на работната средба што се одржа од 27 до 29 октомври 2011 во Маврово, во организација на Македонскиот институт за медиуми и...

Од денес, 27 октомври 2011, започнува дводневната работна средба во Маврово, што ја организираат Македонскиот институт за медиуми(МИМ) и Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), а на која ќе се утврдуваат приоритетите за развој на медиумскиот сектор во Р. Македонија...

Сите заинтересирани новинари, активисти, научници и практиканти кои сакаат да го продлабочат своето разбирање за демократијата и да ги унапредат способностите за промовирање на демократските промени, имаат можност најдоцна до 8 ноември 2011 година да се пријават за стипендиската програма...

Во рамки на програмата “Решенија во заедницата“ (The community solution program), објавен е конкурсот за професионално усовршување на лидери во заедницата кои работат на проблеми поврзани со транспарентност и отчетност, толеранција и разрешување на конфликти, проблеми на животната средина и...

За да се зголеми квалитетот на претставувањето на Ромите во јавноста и медиумите, потребно е да се зголеми бројот на новинари Роми кои работат во мнозинските и влијателните медиуми, но и да се изнајдат механизми кои ќе овозможат институционална поддршка...