Македонски и бугарски новинари ќе имаат можност да учествуваат на семинарот „ЕУ и НАТО перспективите на балканските држави“, што ќе се одржи од 9 до 11 септември во Ќустендил, Бугарија. Семинарот е во организација...

Реакција од ЗНМ, МИМ и од Синдикатот во однос на укинувањето на фреквенцијата на А1ТВ

Начинот на кој Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) на 30 јули 2011 година ја укина фреквенцијата на националната телевизија А1 претставува груба повреда на Законот за радиодифузната дејност и на надлежностите на Советот за радиодифузија.Укинувањето на фреквенцијата е направено без...

Македонскиот институт за медиуми (МИМ) изразува жалење за одлуката со која првата приватна телевизија во независна Македонија, А1 телевизија е ставена под стечај, а колегите во телевизијата го изгубија работниот статус. МИМ бара Советот за радиодифузија да ги искористи сите...

Здружението на новинарите на Македонија(ЗНМ), Македонскиот институт за медиуми(МИМ) и Самостојниот синдикат на новинарите и медиумските работници(ССНМР) изразуваат сериозна загриженост во однос на  предложените измени на Законот за радиодифузна дејност, со кои се предлага менување на структурата и бројот на...

{moocasa url="https://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/117196877178514474988/albumid/5611383462723257953?alt=rss&kind=photo&hl=en_US"}   За содржината на брошурата кликнете овде                  ...

МИМ и ЗНМ остро реагираат на последните предлог-измени во Законот за радиодифузна дејност, со кои се предлага менување на составот и бројот на членовите на Советот за радиодифузија. Двете организации сметаат дека секоја измена  во регулативата која се однесува на...