Со цел да придонесе  кон подобрување на предложениот правилник за однесувањето на медиумите во периодот пред изборната кампања, денеска МИМ достави до СРД свои забелешки и предлози во однос на предложениот текст, за кој е во тек јавната расправа што...

Не се додели првата награда на конкурсот за Најдобра истражувачка сторија на годината 2010 На јубилејното доделување на наградите за Најдобра истражувачка сторија на годината, за првпат во овие 10 години откако Македонскиот институт за медиуми(МИМ) го спроведува овој конкурс,...

Македонскиот институт за медиуми по десетти јубилеен пат ги доделува наградите за „Најдобра истражувачка сторија на годината 2010“. Настанот ќе одржи на 12 април 2011 година, во Клубот на новинарите, со почеток во 11:00 часот. На годинешниот конкурс се пријавија...

Од 26 до 29 мај 2011 во Варна, Бугарија, во организација на Центарот за развој на медиумите од Софија и Фондацијата Конрад Аденауер, ќе се одржи семинар на тема НАТО и регионалната безбедност, каде што се поканети новинари од медиумите...

Македонскиот институт за медиуми,  во соработка со Transitions, Ромскиот информативен центар, Mедиа центар - Сараево и Школата за новинарство - Нови Сад, објавува повик за пријавување на 6 новинари од Македонија за учество во проектот “Ромите во јавноста”. Цел на Проектот, кој е...

МИМ, во соработка со Државниот завод за ревизија на Република Македонија, на 4ти март 2011 организира тркалезна маса во Битола, посветена на управувањето со јавните средства и користењето и разбирањето на извештаите на Државниот завод за ревизија.  На средбата се...