Институтот за хуманистички науки од Виена го објавува конкурсот за новинарски стипендии Милена Јесенска.  Краен рок за пријавување 15 април 2011 година, Повеќе информации за начинот на аплицирање на следната веб страница: http://www.iwm.at/index.php?option=com_content&task=view&id=80&Itemid=153 ...

Ова лето, во Прага, TOL (www.tol.org) организира курсеви за: -известувачи од странство (од 24 јули до 1 август 2011) -фото новинарство (од 1до 6 август 2011) Повеќе информации во врска со условите и начинот на пријавување можете да добите на...

Македонскиот институт за медиуми (МИМ), во соработка со Државниот завод за ревизија на Р.Македонија (ДЗР) на 25 февруари (петок), во Штип (хотел Оаза) од 11:00 часот организира тркалезна маса, посветена на управувањето со јавните средства и користењето и разбирањето на...

Амбасадата на Соединетите Држави во Република Македонија ја огласува Програмата за професионално усовршување по новинарство и масовни комуникации во Соединетите Американски Држави во академската година 2011-2012. Програмата ќе им овозможи на млади, како и на нешто поискусни, новинари и професионалци...

Како  граѓанска организација чијашто мисија е да го помага развојот на независни, слободни и плуралистички медиуми во Македонија, Македонскиот институт за медиуми (МИМ) изразува сериозна загриженост во врска со информациите за блокирањето на сметките на А1 ТВ и дневните весници...

Одиме во ЕУ е циклус од 21 квиз-емисии кој се реализира преку соработка на ТВ Канал 5 и Македонскиот институт за медиуми, а со поддршка на Европската унија. Ќе се емитуваат 16 квалификациски емисии, чиишто победници ќе учествуваат во четирите...