Програмата Најт – Валас на Универзитетот во Мичиген доделува стипендии за новинари, пријавување до 1 февруари

Се чита за 0 мин.

 Сите заинтересирани новинари, кои имаат минимум 5 годишно професионално искуство во печатени, електронски, или интернет медиуми, може да аплицираат за стипендија, најдоцна до 1 февруари 2012 година.

Општи информации за програмата, и други релевантни податоци за конкурсот се достапни веб страницата на програмата Најт - Валас http://www.mjfellows.org/index.html , а повеќе информации за критериумите и за начинот на аплицирање можете да најдете на следниот линк од страницата: http://www.mjfellows.org/apply/info_int.html