Стипендии за новинари за истражувачки проекти на Слободниот Универзитет во Берлин

Се чита за 0 мин.

Програмата започнува во октомври 2013 година и завршува во јули 2014 година.

Сите високо квалификувани новинари, со повеќегодишно работно искуство, кои се во редовен работен однос или фриленсери, може да аплицираат за стипендија најдоцна до 28 февруари 2013 година.

Апликациите може да се достават на Англиски или Германски јазик, и во нив кандидатите треба да го образложат истражувачкиот проект кој би го работеле во текот на двата семестра на Слободниот Универзитет.

Комплетните информации за програмата и формулар за аплицирање се прикачени во прилог, а повеќе детали може да се најдат на следната веб страница: http://www.polsoz.fu-berlin.de/en/kommwiss/institut/journalistenkolleg/ejf/bewerbung/index.html