Стипендии за постдипломски студии по интернационални медиуми на Deutsche Welle

Reading time: 0 minute(s)

Deutsche Welle нуди 15 целосни стипендии за студенти од Африка, Азија, Латинска Америка и Источна Европа, заинтересирани за постдипломски студии по интернационални медиуми. Билингвалната програма е заеднички проект на  Бон Универзитетот, Бон Раин-Зиг Универзитетот за применети науки и на германскиот интернационален сервис Deutsche Welle. Магистерските студии вклучуваат изучување на различни медиумски аспекти, како што се медиумите и развојот, новинарство, комуникациски науки и економија на медиумите, комбинирајќи ги со практични вештини неопходни за работа во медиумската сфера.

Рокот на пријавување е до 31 мај, 2009.

Повеќе информации ќе најдете на следната веб страница