Стипендии за новинари на Дарт центарот за новинарство и за траума од САД

Се чита за 0 мин.
Дарт центарот, којшто е проект на Факултетот за новинарство при Универзитетот Колумбија од САД, секоја година доделува од 6 до 10 стипендии за новинари. 

Дополнитени информации за програмата и за начинот на аплицирање може да најдете на следниот линк: http://dartcenter.org/ochberg-fellowship-guidelines