Новинарска обука за известување за корупција

Се чита за 0 мин.

Томсон Ројтерс Фондација, Европскиот центар за новинарство и Медиацентар Сараево, го објавија повикот за учество во обука за новинари од Албанија, Бугарија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Косово, Македонија, Црна Гора, Романија, Србија и Словенија, која ќе се одржи од 1 до 5 ноември 2010 г, во просториите на Медиацентар Сараево.

Повеќе информации за обуката и за начинот на аплицирање можете да добиете на следната веб страница:

http://www.reuterslink.org/courses/governance_nov10.htm

Сите заинтересирани кандидати треба да се пријават најдоцна до 24 септември 2010 г.