Национална конференција: „Новинарска етика и медиумски вредности во специфични околности и за време на избори”

Се чита за 0 мин.

На тркалезната маса ќе се обратат Шефот на Делегацијата на ЕУ, Н.Е. Аиво Орав и Вицепремиерот за европски прашања, Фатмир Бесими, а свои излагања ќе имаат Енес Османчевиќ од Советот за етика на Босна и Херцеговина, Мартин Хакерби, медиумски експерт од Велика Британија, како и претставници на Комисијата за жалби при Советот за етика во медиумите, Медиапринт Македонија и Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиуми.

Конференцијата се организира како дел од проектот „Отчетноста на медиумите во Југоисточна Европа“ кој е имплементиран од УНЕСКО и финансиски е поддржан од Европската Унија.

Агендата за настанот е во прилог.