Конкурс за стипендиската програма за демократија “Реган - Фасел“, пријавување до 1 ноември

Активисти, практиканти, научници и новинари ширум светот, кои сакаат да го продлабочат своето разбирање за демократијата и да ги унапредат способностите за промовирање на демократските промени, можат да аплицираат за стипендиската програма за демократија “Реган-Фасел“ на американската организација National Endowment...

Во тек е пријавувањето за Балканската стипендија за извонредност во новинарството

Искусни новинари од Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Косово, Македонија, Црна Гора, Романија и Србија, најдоцна до  5 (петти) март, 2013, може да аплицираат за седмата по ред Balkan Fellowship for Journalistic Excellence programme. Десет новинари кои ќе бидат...

Конкурсот „Известување за економски и политички теми од Југоисточна Европа“ на Роберт Бош и Томсон Ројтерс отворен за новинарите  до 10 февруари

Новинари од Балканот, најдоцна до 10 февруари 2013, ќе може да се пријават за учество во програмата „Известување за економски и политички теми од Југоисточна Европа“, која ја спроведуваат Фондациите Роберт Бош и Томсон Ројтерс. Програмата има цел да поттикне...

Фондацијата “Evens“ наградува тековни проекти од областа на медиумското образование, пријавување до 15 април

“Научи да читаш слики“ е темата на годинешната награда за медиумско образование што ја доделува Фондацијата “Evens“, а која има цел да ги поддржи напорите за унапредување на визуелната писменост кај децата на возраст помеѓу четири и осум години....

Стипендии за новинари за истражувачки проекти на Слободниот Универзитет во Берлин

Новинари од Европа, САД, Русија и арапските земји може да се пријават за стипендиите за европско новинарство што ги доделува Меѓународниот центар за новинарство при Слободниот Универзитет во Берлин. Програмата којашто се спроведува во два семестра ќе им овозможува на...

Институтот Ројтерс доделува стипендии за новинари, пријавување до 31 јануари

Новинари со најмалку петгодишно работно искуство може да аплицираат за стипендии за истражувачката програма, што ги доделува Институтот Ројтерс при Универзитетот Оксфорд од Велика Британија. Програмата им овозможува на новинари од целиот свет да реализираат истражување во Оксфорд, во...

Page 1 of 38