Конкурс за учество на работилница во САД за известување за животната средина

Reading time: 0 minute(s)

Стипендијата ги покрива трошоците за сместување, обука, како и поддршка за покривање на патни трошоци во износ од 500 долари. Кандидатите кои не се американски државјани, со апликациите треба да достават изјава дека имаат средства да ги покријат трошоците за патување во САД, и дека можат да обезбедат американска виза.

Програмата за еднонеделната работилница и критериумите за пријавување можете да ги проследите на следната веб страница:

http://metcalfinstitute.org/fellowships/sciences.htm