Институтот Ројтерс доделува стипендии за новинари, пријавување до 31 јануари

Reading time: 0 minute(s)

Програмата им овозможува на новинари од целиот свет да реализираат истражување во Оксфорд, во период од три, шест или девет месеци, и да бидат дел од академскиот, културниот и социјалниот живот на овој реномиран универзитет. Истражувањата ќе се спроведуваат на теми што ќе ги изберат самите новинари, а под надзор на професори специјализирани во оваа област.

Покрај новинарското искуство, заинтересираните кандидати треба да го познаваат одлично англискиот јазик.

Крајниот рок за аплицирање е 31 јануари 2013г, а сите информации околу критериумите и начинот на аплицирање се достапни на следниот линк:

http://reutersinstitute.politics.ox.ac.uk/fellowships/alumni-news/news-item/article/journalism-fellowships-at-risj-ap.html