Деветтиот управен одбор на МИМ со мандат од 2018 до 2020 година е во состав:

Претседател на УО:
Сања Васиќ, уредник во ТВ Телма


Членови:
Зоран Ќука, раководител на македонската редакција на Радио Слободна Европа
Весна Никодиноска, програмски раководител во МИМ
Александра Теменугова, раководител на студиска програма по новинарство, Висока школа за новинарство и за односи со јавноста
доц. д-р Сефер Тахири, професор на Институтот за комуникациски студии и на Унивирезитетот на Југоисточна Европа