Мирјана Мирчевска Јовановиќ: Пандемијата суштински го промени начинот на известување

Се чита за 0 мин.

Пандемијата со Ковид-19 го промени начинот на комуникација. Новинарството се промени од аспект на начинот на снимање и известување. Во првото видео од серијалот „Новинарството не е во карантин“, Мирјана Мирчевска Јовановиќ од ТВ Канал 5 го објаснува процесот на работа и мерките за заштита во редакцијата за време на пандемијата со коронавирусот.