„ТВ училница“ едукатор и аниматор на над 250 000 ученици

Се чита за 0 мин.

Училишните клупи веќе два месеци не се местото каде што децата ги учат лекциите по математика, македонски јазик, природни науки. Наставниците и омилените ликови од ТВ серијата „5+ Фамилија“ секое утро доаѓаат во домовите на учениците преку „ТВ училница“, што се емитува на МРТ.

 

 

Иницијатива на МИМ „Новинарството не е во карантин“.